02-23-2020, 09:55 PM
PİRİNÇ ÇORBASIMalzemeler : (4 kişi için)1 çay bardağı Pirinç2 su bardağı Et Suyu yada Su2 adet büyükçe Domatesyoksa ½ kaşık Domates Salçası2 yemek kaşığı yağyeterince TuzHazırlanışı :Tencereye 6 bardak et yada normal suyu konur ve kaynatılır. İçine 1 çaybardağı pirinç ilave edilir ve pirinçler parçalanıp yumuşayıncaya kadar pişirilir. Tuzu katılır.Ayrı bir kapta iki yemek kaşığı yağ ile kabuğu soyulmuş ve ince ince doğranmış domatesler (ya da salçayı) öldürülür.Domatesler pirinçlerin üstüne dökülür, karıştırılır ve ocaktan alınır.Servis yapılırken üzerine ince kıyılmış Maydanoz ilavesi yapılır.