03-02-2020, 07:19 PM
Kaç Kişilik
4
Kişilik
Hazırlama
30
Dakika
Pişirme
25
Dakika
Zorluk
Orta
Öncelikle ismi börek olsa da Laz böreği tuzlu değil, tatlı. Hem de ne tatlı. İçi muhallebili, dışıysa çıtır çıtır yufkadan oluşuyor. Servis ederken üzerine şerbet dökülüyor. Doğu Karadeniz bölgesine ait olan tatlının özelliğiyse hamurunun baklava hamurundan olması. Ege mutfağında laz böreğine farklı isimler veriliyor. ‘Muhallebili baklava’, ‘sütlü börek’ veya ‘süt böreği’ isimlerinden birkaçı. Geçmiş yıllarda sadece düğün ve bayramlarda Laz böreği yapılırken, günümüzdeyse hemen hemen her pastane ve lokantada kolaylıkla karşımıza çıkıyor.
Laz Böreği Malzemeleri
480 gram (g)
baklavalık yufka
200 gram (g)
tereyağı
MUHALLEBİSİ İÇİN
2 adet
yumurta
10 gram (g)
vanilya
1 su bardağı
şeker
1 su bardağı
un
4 su bardağı
süt
1 tatlı kaşığı
nişasta
ŞERBET İÇİN
2,5 su bardağı
şeker
2 su bardağı
su
yarım tatlı kaşığı
limon suyu