03-02-2020, 07:48 PM
Kaç Kişilik
4
Kişilik
Hazırlama
20
Dakika
Pişirme
30
Dakika
Zorluk
Orta
Et yahnisi zaten güzeldir. Ama Soğanlı Et Yahnisi daha da güzeldir... Bizden söylemesi. Kendisi hem pratik hem doyurucu.
Havalar soğumaya başlıyor ve insanın canı bol bol sıcak yemek çekiyor. Bugün tencerenin içinde arpacık soğanların tadını katladığı et yahnisi hazırlıyoruz. Diğer yahnilerin tatlarına ek olarak bu tarifte soğanın verdiği eşsiz bir aroma ve bolca lezzet var. Şüphesiz soğan her yemeğe çok yakışıyor. Nitekim Türk mutfağında her yemek tarifinin içinde de kullanılıyor. Soğan kebabı, soğan dolması gibi pek çok çeşit var. Öyle ki soğansız bir tencere yemeği düşünmek de pek mümkün değil. Arpacık soğanların eşlik ettiği et yahniyi hazırlamaksa oldukça pratik. Tas kebabı hazırladığınızı düşünün... Mantık aynı, hatta malzemeler birbirine çok yakın, sadece görüntü ve lezzet biraz daha farklı. Bu arada arpacık soğan denildiğinde herkes biraz çekinceli yaklaşıyor nitekim kabuklarının ayıklanması biraz zahmet gerektirebiliyor. Ancak arpacık soğanların kabuklarını soymak da sandığınız kadar zor değil. Önceden ılık suda beklettiğiniz arpacık soğanlarının kabuklarının soyulması an meselesi. Eğer soğanlar hazırsa bir tane daha püf noktası söyleyelim. Et yahniyi piştiği sırada çok fazla karıştırmamaya özen gösterin ki arpacık soğanlarınız dağılmadan şekillerini korusun. Yoksa içlerindeki parçalar birbirlerinden ayrılarak dağılmaya meyilli olabiliyorlar. Detayları öğrendiğimize göre şimdi hazırız, o halde haydi mutfağa...
Soğan Yahnisi Malzemeleri
600 gram (g)
dana ya da kuzu eti, küp küp kesilmiş
500 gram (g)
arpacık soğan
1 yemek kaşığı
domates salçası
1 yemek kaşığı
tereyağı
2 yemek kaşığı
sirke
1 tutam
tuz
1 tutam
karabiber