03-02-2020, 07:48 PM
Kaç Kişilik
6
Kişilik
Hazırlama
60
Dakika
Pişirme
200
Dakika
Zorluk
Zor
Kallavi sofralardan çıkma bir tarif: Kaburga Dolması. İsminin heybetine aldanmayın yapımı oldukça pratik.
Kaburga Dolması... İsmi bile heybetli olan bu tarifi çok seveceğiniz su götürmez bir gerçek. Türk mutfağının assolistlerinden olan Kaburga Dolması’nın patenti bile mevcut. Mutfak kültürümüzde değerli bir yere sahip bu tarifin patentiyse Mardin’de. Pek tabii başka şehirlerde de yapılabiliyor ancak bilinen tarifinin dışına çok çıkmadan, pişirme yöntemlerini çok değiştirmeden hazırlamak gerekiyor. Uzaktan zor gözüküyor olmasına aldanmayın, zira olay iç pilavı layıkıyla hazırlamaktan geçiyor.
Kaburga Dolması Malzemeleri
3 kilo (kg)
kuzu kaburgası
3 yemek kaşığı
tereyağı
1/2 su bardağı
dolmalık fıstık
2 diş
sarımsak, ezilmiş
1 yemek kaşığı
domates salçası
1 yemek kaşığı
biber salçası
3 su bardağı
pirinç
2 tatlı kaşığı
yenibahar
1 tatlı kaşığı
kişniş tohumu
1 tatlı kaşığı
tarçın
1 tatlı kaşığı
karabiber
2 yemek kaşığı
kuş üzümü
1 tatlı kaşığı
tuz
1 tutam
dereotu, doğranmış
1 tutam
maydanoz, doğranmış
SOSU İÇİN
2 yemek kaşığı
zeytinyağı
1 yemek kaşığı
domates salçası
Yarım tatlı kaşığı
bal
1 tatlı kaşığı
nar ekşisi
1 su bardağı
su