03-02-2020, 07:52 PM
Kaç Kişilik
12
Kişilik
Hazırlama
45
Dakika
Pişirme
20
Dakika
Zorluk
Orta
Pratik ve hazır yufkayla yapılan börekler arasında en çok sevileni: Midye Börek. Bu tarif çat kapı gelen misafirleriniz için kurtarıcı olacak.
Midye börek adı üstünde midye görüntüsüyle ve çıtır çıtır oluşuyla pazar kahvaltılarının ya da beş çaylarının yıldızı olmaya aday. Midye börek öyle bir börek ki onu her türlü harçla sunmanız mümkün. Dilerseniz iç harcını; sucuklu, peynirli, kıymalı veya sebzeli hazırlayabilir hatta sade olarak pudra şekeriyle sunabilirsiniz.. Hatta buzdolabında kalmış yeşillikleri değerlendirmek isterseniz otlu dahi yapabilirsiniz. Otlu Börek nasıl yapılır?Detaylarıyla öğrenmek isterseniz yazımıza göz atabilirsiniz. Yufkalar hazırsa hemen yapılışına doğru geçelim.
Midye Börek Malzemeleri
ANA MALZEMELER
4 adet
yufka, dörde bölünmüş
200 mililitre (ml)
ayçiçek yağı
200 mililitre (ml)
su
SOS İÇİN
500 gram (g)
dana kıyma
1 adet
pırasa, ince doğranmış
1 adet
havuç, rendelenmiş
1 adet
soğan, küp doğranmış
1 yemek kaşığı
Knorr Kıymalı Tarifler İçin Baharatlı Çeşni
ÜZERİ İÇİN
1 adet
yumurta sarısı
15 gram (g)
su
20 gram (g)
susam, kavrulmuş