02-23-2020, 09:56 PM
Malzemeler
Yarım su bardağı pirinç
100 gram az yağlı kıyma
500 ml yoğurt
6 su bardağı su
1 yumurta
2 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı zeytinyağı
1 orta boy soğan
1 yemek kaşığı salça
1 yemek kaşığı kuru nane
Nasıl Yapılır?
Çorba tenceresi içerisine zeytinyağı ve kıyma konularak kıymanın kavrulması sağlanır.
Tencere içerisine pirinç ve 6 su bardağı su eklenir ve pirinçler yumuşayana kadar pişirilir.
Bir kâse içerisine yoğurt, un ve yumurta konur ve çırpma teli ile çırpılır. Tenceredeki sıcak sudan azar azar ilave edilerek karışımın ılınması sağlanır.
Hazırlanan bu karışım yavaşça ve karıştırılarak tencerenin içerisine dökülür.
Tuzun ilave edilmesinin ardından kısık ateşte çorba kaynayana kadar beklenir.
Çorbanın sosu için bir tava içerisine tereyağı ve ince kesilmiş soğanlar konur ve hafifçe kavrulur.
Üzerine nane eklenen sos pişen çorbanın içerisine eklenerek bir kez daha karıştırılır, sıcak olarak servise hazırdır.