03-02-2020, 07:29 PM
Kaç Kişilik
4
Kişilik
Hazırlama
20
Dakika
Pişirme
25
Dakika
Zorluk
Kolay
Özellikle kış aylarında en çok tercih edilen çorbaların başında mercimek çorbası, yayla çorbası, ezogelin ve tavuk suyuna şehriye çorbası geliyor. Ancak son zamanlarda geleneksel lezzetlerden biri olan Oğmaç çorbası da sıkça tüketilen çorbalar arasına girmiş bulunuyor. Oğmaç veya Ovmaç çorbası; Trakya yöresine ait oldukça besleyici bir lezzet. Gösterişli olması sebebiyle davet sofralarının vazgeçilmezi. İsmini, yoğurulan hamurun ufalanmasıyla oluşan hamur topraklarından alıyor. İçindeki malzemeler yöresine göre değişiklik gösterse de içerikleri hemen hemen aynı. Tek fark bazı yöreler çorbayı yaparken içine yoğurt, yeşil mercimek veya salça kayarak hazırlıyor.
Ovmaç Çorbası Malzemeleri
ANA MALZEMELER
1 adet
soğan, ince kıyılmış
1 yemek kaşığı
tereyağı
yarım yemek kaşığı
salça
1 adet
domates, rendelenmiş
2 diş
sarımsak
yarım tatlı kaşığı
tuz
yarım tatlı kaşığı
karabiber
yarım tatlı kaşığı
karabiber
yarım tatlı kaşığı
kuru nane
yarım tatlı kaşığı
pul biber
1,5 litre (l)
su
HAMURU İÇİN
1 su bardağı
un
1 adet
yumurta
yarım tatlı kaşığı
tuz
ÜZERİ İÇİN
2 yemek kaşığı
tereyağı
yarım tatlı kaşığı
pul biber